JESENSKA LEPOTICA

Objavil

Lepotica iz Cerkniškega jezera

Zgodilo se je 20. oktobra 2017 okrog 18. ure na razlitem presihajočem Cerkniškem jezeru. Mojega sedemletnega sina Mitja je že malce zeblo na čolnu in predlagal sem mu, da čoln vesla proti privezu in se tako ogreje. Želel sem izkoristiti še zadnje minute ribolova in sem urno metal vabo.

Ravno ko sem razlagal sinu, da bi takšno hitro veslanje zagotovo prepodilo ribe od bližine čolna, sem začutil  manjši odpor na koncu vrvice. Sprva sem že mislil, da sem zapel ob vodno rastlinje. Odpor se je stopnjeval in začutil sem, da imam zapeto ribo. Ko sva ščuko naposled le zagledala, se je že močno upirala in prepričan sem bil, da je metrska. Zaskrbelo me je, da bi se riba strgala ali pa snela, saj je vaba imela le trnek enojček, vodnega rastlinja pa tudi ni manjkalo v vodi. Mislim, da je utrujanje trajalo okrog deset minut, pri čemer sva s sinom imela težave še s podjemalko, ki se je zataknila ob štrlečo kovinsko ročico na stranici čolna. Nisem hitel z navijanjem in naposled se je ščuka le povsem prepustila, tako da sem jo nato brez nadaljnih težav povlekel v čoln.

Ščuko samico smo nato izmerili šele doma, merilo se je ustavilo na 95 cm, tehtnica pa na 6,6 kg. Plenilko je premamila starejša, že malce odrgnjena, blestivka trstičar srebrnkaste barve. Preparirana lepotica bo krasila naš dom.

 

Metod Korošec

Metod, za res lep jesenski ulov iskrene Čestitke!

DSC07571 1024x768 - JESENSKA LEPOTICA