Dimljeni Linj, Klen ali Ščuka

Objavil

Linja očistimo lusk in sluzi ter izčistimo tako, da ga prerežemo po hrbtnem delu. Najmanj 6 dni ga pustimo v nasoljeni česnovi vodi in obračamo v nasolu. Po končanem mariniranju ribo napnemo s pomočjo naklanih letvic, tako, da se lahno zadrejo v hrbtenico na obeh stranskih koncih. Zadostujejo dve do tri letvice. Za razpolovljeno glavo privežemo vrvico in obesimo v dim. Dimimo po želji, vendar najmanj 3 dni. Tako dimljene linje so včasih ovili v papir in shranili v lesene skrinje.

Na enak način se ravna s ščuko ali klenom.

/povzeto po ustnem izročilu prebivalcev vasi Dolenje jezero/
Recept Anice Lovko iz Dolenjega jezera predvideva še to, da se ribja jetra razmažejo po celi površini ribe v času pred sušenjem.

Politika zasebnosti

Spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek spletnega informacijskega sistema, skrbno varovali in jih brez vaše privolitve ne bomo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabili v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na nas, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Hkrati se zavezujemo, da bomo po svojih najboljših možnih močeh varovali podatke in zasebnost obiskovalcev spletne strani .

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

Več: https://rdcerknica.si/politika-zasebnosti/