Poskusite ga speči zunaj na žerjavici na katero položite ponev v katero vlijete nekaj olja, tako da ga je približno za centimeter nad dnom. Sveže klene očistite, jih osolite, malo popoprate, trebušno votlino dobro natrete s sesekljanim česnom in peteršiljem in jih položite na razgreto olje. Da se lepo popečejo, jih vmes obrnete in ves čas prelivate z oljem v katerem se pečejo. Tik pred koncem v olje vlijete nekaj piva, ribe še malo na hitro popečete in jih vzamete iz ponve. Pivsko omako še malo povrete in …. okus take omake in pečenih rib je neopisljiv.
Klen v pivski omaki
Poskusite ga speči zunaj na žerjavici na katero položite ponev v katero vlijete nekaj olja, tako da ga je približno za centimeter nad dnom. Sveže klene očistite, jih osolite, malo popoprate, trebušno votlino dobro natrete s sesekljanim česnom in peteršiljem in jih položite na razgreto olje. Da se lepo popečejo, jih vmes obrnete in ves […]