Ribji ragu z zelenjavo

Objavil

Za 4 osebe potrebujemo: 80 dagribjih filejev (svežih ali zmrznjenih), lahko različnih vrst rib, limonin sok, sol, 5 dag slanine, 2 čebuli, 40 dag korenja, 2 paradižnika, 2 žlici olja, 25-30 dag graha, sladko rdečo papriko.

Fileje operemo in do suhega osušimo. Narežemo jih na kocke, stresemo v skledo, pokapamo z limoninim sokom in posolimo. Slanino narežemo na majhne kocke. Čebuli olupimo in grobo sesekljamo. Korenje olupimo, operemo in narežemo na majhne kocke. V kozici segrejemo olje in dodamo slanino ter cvremo toliko časa, da izpusti glavnino maščobe. Dodamo čebulo in mešamo dokler zlato ne porumeni. Dodamo korenje, grah, ribje meso in paradižnik. Posolimo in potresemo s papriko. Prilijemo četrt litra vode, zmešamo in zavremo. Na zmernem ognju kuhamo še približno 25 minut. Ragu prelijemo čez kuhane testenine ali riž.

Zbral: Marko Nared