Pikantna Postrv

Objavil

Za 4 osebe potrebujemo: 4 postrvi, 1 žličko koriandra, 1 strt strok česna, 2 žlici drobno sekljane poprove mete, 1 žličko paprike, 2 dl navadnega jogurta, solato in kruh za prilogo.

Postrvi oluskamo in očistimo drobovje, odrežemo glave ter operemo sluz. Z ostrim nožem na vsaki strani večkrat globoko zarežemo v postrvi. Razdalje med zarezi naj bodo približno enake. Zmešamo koriander, česen, meto, papriko in jogurt. U mešanico premažemo postrvi znotraj in zunajin jih eno uro pustimo v marinadi.
Postrvi spečemo v zmerno segreti pečici ali zmerno vročem žaru. Med pečenjem jih občasno obrnemo. Ko so pečene morajo biti hrustljave in zlate barve.
Ponudimo vroče z zeleno solato in kruhom.
Če pečemo v pekaču je dobro uporabiti alu folijo.